. . . Training ADM-beleid voor vroegsignalering alcoholproblematiek op de werkvloer

Training ADM-beleid voor vroegsignalering alcoholproblematiek op de werkvloer

Medewerkers die (veel) teveel alcohol, drugs en/of medicijnen gebruiken, lopen risico’s. Voor hun veiligheid op het werk, maar ook wat betreft hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Als bedrijfsarts en HR-professional ben je verantwoordelijk om in je bedrijf te bespreken hoe je de gevolgen van problematisch middelengebruik voor kunt zijn. Een preventief Alcohol-, Drugs- en Medicijnbeleid (ADM-beleid) geeft daarbij richting en houvast. Hiervoor hebben we een ADM-toolkit ontwikkeld. Dat is handig, maar hoe ga je daar echt mee aan de slag? Wie heeft welk verantwoordelijkheid en hoe werk je daarbij samen? Hoe zorg je dat je nut en noodzaak van een ADM-beleid op de agenda krijgt? Dit en meer leer je tijdens deze training.

De training is ontwikkeld voor bedrijfsartsen en vertegenwoordigers van de werkgever (zoals HR, BMW, Vertrouwenspersonen, Preventiemedewerkers of een Vitaliteitsadviseur). Optimaal resultaat krijg je als je je als koppel aanmeldt met een collega waarmee je al samenwerkt. De training bestaat uit een dag en vindt plaats op het Trimbos-instituut (Utrecht). 

Trainingsdata
18 juni 2024
20 november 2024

Lees meer over de training en schrijf je in


Scroll naar boven