. . . 7 redenen om in gesprek te gaan over alcoholgebruik

7 redenen om in gesprek te gaan over alcoholgebruik

Veel problemen en zorgen die komen door alcoholgebruik zijn te voorkomen. Als zorgprofessional of hulpverlener kun je mensen met een (beginnend) alcoholprobleem op tijd korte en goede hulp bieden. Of ze naar de juiste plek doorverwijzen. Het Samenwerkingsverband Vroegsignalering Alcoholproblematiek heeft in samenwerking met Brijder en het Expertisecentrum Alcohol van het Trimbos-instituut een inspiratiesheet ontwikkeld over hoe je dit aanpakt.

Deze inspiratiesheet biedt zorgprofessionals en hulpverleners 7 overtuigende redenen om het gesprek aan te gaan over alcoholgebruik en op tijd in te grijpen. Veel problemen en zorgen die voortkomen uit alcoholgebruik kunnen worden voorkomen als er op tijd wordt ingegrepen. Zorgprofessionals hebben de mogelijkheid om mensen met (beginnende) alcoholproblemen de juiste hulp te bieden of hen door te verwijzen naar geschikte hulp.

De inspiratiesheet geeft niet alleen de redenen om problematisch alcoholgebruik op tijd te signaleren, maar ook praktische tips voor het gesprek en het vervolg. Zorgprofessionals en hulpverleners worden aangemoedigd om de inspiratiesheet te lezen en op een effectieve manier het gesprek over alcoholgebruik aan te gaan. Het is een gezamenlijke inspanning om de negatieve gevolgen van problematisch alcoholgebruik te verminderen. Met als doel een gezondere samenleving.

Klik hier voor de inspiratiesheet

Scroll naar boven